klimatsmart trädgårdsskötsel

Klimatsmart Trädgårdsskötsel

M
Trädgård i Värmland med utgångspunkt från Karlstad, känner en stolthet över ett väl utfört jobb. När vi lämnar en kund är det viktigt att alla är nöjda och glada, och vi vill så klart även lämna trädgården nöjd och glad. En klimatsmart trädgårdsskötsel kan gynna din trädgård. Här har vi samlat ett antal miljövänliga tips för att få trädgårdarna i Karlstad att må bättre.

klimatsmarta maskiner

Trädgårdsskötsel innebär ofta att man använder sig av dieseldrivna och bensindrivna maskiner. Förutom att dessa maskiner väsnas mycket, är de allt annat än klimatsmarta.

Varför inte gå en annan väg här i Karlstad. Trädgård i Värmland har som ambition att endast använda  batteridrivna maskiner och eldriven bil. Dessa miljövänliga alternativ gynnar både människors och naturens hälsa.

Om ett batteridrivet alternativ inte finns för en specifik maskin, kan man ändå titta på så miljövänliga maskiner och drivmedel som möjligt för sin trädgårdsskötsel. Även det gör viss skillnad.
 

miljövänligt att odla själv

Jordgubbar, lök och potatis är Sveriges mest besprutade grödor. Varför inte odla dom själv? Att odla så mycket som möjligt av frukt, grönsaker och kryddor själv är riktigt bra för klimatet, och du är ett steg närmare till en hållbar trädgårdsskötsel.

Tänk på att köpa friska och livskraftiga plantor samt ekologiska frön. Idag är många fröer och sättlökar ekologiskt framodlade och miljömärkta. Tänk också på att plantera växter som trivs i just din växtzon, att växter som gillar skugga får stå i skugga och att du även väljer växter baserat på PH-värdet i jorden. Allt detta sammantaget hjälper växterna på ett naturligt sätt, och du behöver inte använda gödsel eller bekämpningsmedel i onödan. 

Klimatsmart
trädgårdsskötsel
i Karlstad

Ring oss på 0766-109900

Naturlig gödsel och växtnäring behövs för att grönsakerna ska växa till ordentligt samtidigt som det är bra för miljön.

Även en kompost är ett fint tillskott till din trädgårdskötsel. Läs mer om miljövänlig gödsel och växtnäring.