övriga klimattips

Miljövänliga drivmedel


Det finns en uppsjö av klimattips man kan använda sig av i sin trädgård. Som tur är är det ofta även lönsamt att ta hand om sin trädgård på ett miljövänligt sätt.

Att köpa begagnade trädgårdsredskap, laga dom när de går sönder, och använda dem så länge som möjligt är t.ex. mer miljövänligt än att köpa nytt.

Växelbruk

Nu när det börjar bli populärt att odla ekologiskt i sin egen trädgård, börjar även trenden med växelbruk komma tillbaka. Rotera därför växternas placering varje år, vanligen över en 4 års period.

Somliga växter tar upp mer näring än andra och vissa växter berikar jorden och binder näringen. En del växter lockar till sig skadedjur som ligger kvar i jorden till nästa säsong. Genom att flytta på växterna försvårar man även för skadedjuren.

 

vattna med regnvatten

Dra nytta av regnvattnet även när det inte regnar genom att skaffa en vattentunna! En kvadratmeter tak ger cirka en liter vatten per millimeter regn. Med en regntunna under husets stuprör får du gratis klimatsmart bevattning för de torra perioderna.
Ett tak på 100 kvm ger med bara 10 mm nederbörd hela 1000 liter vatten i vattentunnorna. Så varför inte ha en vattentunna i varje hörn av huset? Växterna älskar regnvatten.
 

miljövänliga trädgårdsmaskiner

När du ska hålla efter i din trädgård, klippa gräs, trimma buskar och kapa grenar, så är det mest miljövänliga att arbeta med händerna. Men det kan vara både tungt och tidskrävande. 

Det näst bästa är eldrivna trädgårdsmaskiner. Dom är ofta dyrare i inköp, framför allt om du ska ha ett stort batteri. Fördelen är att du kan välja vilken el du laddar med. Vill man vara extra klimatsmart väljer man så klart el framställd av vattenkraft eller vindkraft. Vi på Trädgård i Värmland satsar på helt eldrivna trädgårdsmaskiner.

Ska man ändå använda en bensin- eller dieseldriven maskin så kan man titta på drivmedel som är mildare mot miljön.
 

soldrivna trädgårdslampor

Man skan skapa en väldigt mysigt och härlig atmosfär i sin trädgård med lite lampor. Skaffa solcellsdrivna lampor så blir det både billigare, enklare och miljövänligare.

Klimatsmart
trädgårdsservice
i Karlstad

Ring oss på 0766-109900

Håll efter i din trädgård på ett miljövänligt sätt, och välj extra klimatsmarta grönsaker till din trädgård.

Vad kan du göra för miljön? Läs gärna mer om klimatsmart trädgårdsskötsel.